Doğa ile İç içe Anadolu Yakası Kahvaltı Mekanları

İstanbul’da yaşıyorsanız ve güne güzel bir kahvaltı ile başlamak istiyorsanız doğru yazıyı okuyorsunuz demektir. Güne veya hafta sonuna İstanbul’un en güzel kahvaltı mekânlarından birinde giriş yapmak sizi gün boyu hatta hafta boyu harcayacağınız enerji ve eforu beslemek için birebirdir. Bu hayalinizi gerçekleştirmek için İstanbul’un Anadolu Yakasındaki bulunan en güzel açık büfe kahvaltı mekânları, serpme kahvaltı mekânları, organik kahvaltı sofrası içeren mekânlar, yöresel kahvaltı mekânlarının da içerisinde bulunduğu zengin bir kahvaltı mekânı rehberi ile hem zengin içeriğe sahip, hem de uygun fiyatları ile kaliteli mekanları incelemek için hazırlanın yola çıktık bile. İstanbul Anadolu yakası  kahvaltı mekânlarının manzarası ile birlikte sunduğu sakinlik ve şehrin gürültüsünden uzak, lüks kahvaltı mekânları ile kendinize zaman ayırarak kendinizi  ve sevdiklerinizi ödüllendirebilirsiniz. Anadolu yakası Karadeniz kahvaltısı yapmak isteyenler için de ideal bir yer.

İstanbul’da yaşayanların şehrin karmaşasından ve gürültüsünden kaçıp nispeten daha sakin olan Anadolu yakasına istediklerinde gidebilecekleri ilk akla gelen yerlerdendir. Yukarıda dediğimiz gibi bu yazımızda sizlere Anadolu yakasında bulunan en lüks kahvaltı mekânlarını, yine Avrupa Yakasında bulunan yöresel ve köy kahvaltı mekânlarını, Anadolu Yakasındaki açık büfe ve serpme kahvaltı mekânlarını sıralayan bir derleme düzenledik. İsterseniz daha fazla beklemeden, birbirinden güzel bu kahvaltı mekânlarına  gelin birlikte göz atalım:

1. Kuleli Yakamoz

Tabi ki öncelikle boğazın kenarına inci gibi dizilmiş mekanlardan başlıyoruz. Adını hemen yanında bulunan Kuleli Askeri Lisesi’ nden alan ve İstanbul’da boğaz manzaralı kahvaltı dendiğinde hemen hemen akla ilk gelen Kuleli Yakamoz tüm mekanı saran camekan yapısı ile insanda Boğaz kenarında değil Boğaz’ın içinde bir adada hissi veren bir Boğaz’daki kahvaltı mekanlarından biri. Aslında alkolsüz balık restoranı olarak hizmet veren mekan, hafta sonları sunduğu açık büfe kahvaltısı ile  daha çok rağbet görüyor.

2. Lacivert

Anadolu Yakası’nın en şık balık restoranlarından, özel günlerin vazgeçilmez mekanı Lacivert’te sadece hafta sonlarına mahsus olmak üzere açık büfe kahvaltı servisi imkanı sunuyor. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne komşu, boğaza nazır, cumartesi ve pazar günleri, 10:00 – 14:00 arasında gerçekleşen açık büfe kahvaltı için gerçekten güzel bir seçenek..

3. Alperenler Vaniköy Cafe & Restaurant

İstanbul Boğazı’nın Anadolu yakasında, Çengelköy’ün hemen yanındaki Vaniköy’de konumlandırılmış Alperenler Vaniköy Cafe, yine denize sıfır konumu ve 25 çeşit bulunan kahvaltısı ile dikkatleri hemen üzerine çekiyor. Vaniköy Kafe’de serpme olarak sunulan kahvaltıda yumurtalı ekmek, Nutellalı krep, peynir çeşitleri, domates ve salatalık, yeşil ve siyah zeytin, dana salam, bal ve kaymak, reçel çeşitleri, yaz helvası,  kruvasan ve ekmek çeşitleri ve sınırsız çay hizmetinizde bulunuyor.

4. Çınaraltı Aile Çay Bahçesi, Çengelköy

Hem Boğaz havası alayım hem de Boğaz’da uygun fiyatlı, ekonomik kahvaltı yapayım dendiğinde akla ilk gelen yer evet doğru tahmin ettiniz tabikide boğaz ile iç içe olan yeri, muhteşem boğaz manzarası, tarihi çınar ağaçlarının gölgesindeki bahçesi ile Tarihi Çınaraltı Aile Çay Bahçesi. Tarihi Çınaraltı Aile Çay bahçesinin İstanbullular için en sevilen yönlerinden biri daha ise herkes kendini evinde hissetsin diye dışarıdan yiyecek getirilmesine izin verilmesi. Daha ne olsun, afiyet olsun.

5. Mihrabat Korusu, Kanlıca

Biraz da Boğazı uzaktan temaşa edip ağaçların arasında huzuru koklamaya ne dersiniz?  İstanbul’un en güzel korularından biri olan Kanlıca’daki Mihrabat Korusu hem ormanın içinde 3 kilometrelik bir yürüyüş parkuruna hem de muhteşem bir boğaz manzarasına sahip. Hafta içi de hafta sonu da serpme olarak sunulan kahvaltıda sahanda sucuk, sahanda yumurta, böğürtlen reçelli lor peyniri, peynir ve zeytin çeşitleri, söğüş tabağı, mevsim meyveleri, tahin pekmez, bal kaymak, börek, poğaça ve ekmek çeşitleri bulunuyor. Mekanda çocuk oyun parkı ve bebek bakım alanı da mevcut.