Cennetten Bir Köşe Sapanca

Hızlı çalışma hayatının en büyük götürülerinden biri de hafta içi aile ile uzun uzun sohbetli kahvaltılar sanırım. Hafta sonuna güzel bir kahvaltı ile başlamak ve şehir hayatından biraz da  uzaklaşmak için doğa ile iç içe olabileceğiniz en güzel kahvaltı mekânlarından birinde giriş yapmak günü mutlu bir şekilde geçirmenize de oldukça katkı sağlayacaktır. Bu hayalinizi gerçekleştirmek için Sakarya’nın Sapanca ilçesinde bulunan en güzel açık büfe kahvaltı mekânları, en güzel köy kahvaltısı mekânları, serpme kahvaltı mekânları, organik kahvaltı sofrası içeren mekânlar, yöresel kahvaltı mekânlarının da içerisinde bulunduğu zengin bir kahvaltı mekânı rehberi ile hem zengin içeriğe sahip, hem de uygun fiyatları ile kaliteli mekanları sizler için düzenledik. Sapanca kendine has doğal güzellikleri ile  herkesi etkisi altına alan  sanayi şehirlerinin ortasında preslenmiş bir cennet gibidir.. Doğası, havası, gölü, ve tepeleriyle Sapanca herkese huzur vadetmektedir. Ayrıca Sapanca’ya geldiğinizde burada bulunan kahvaltı mekânları zengin yöresel menüleri uygun fiyatlar ile sunarak ailenizle veya arkadaşlarınızla güzel bir kahvaltı sofrasında rahatlıkla buluşabileceğiniz ve hoşça vakit geçirebileceğiniz bir ortam da sunuyor. Sapanca kahvaltı ucuz mekan arayanların da ilk tercihlerindendir.

Sapanca şehrin karmaşasından ve gürültüsünden kaçıp doğanın kollarına sığınmak istediklerinde gidebilecekleri ilk akla gelen yerlerdendir. Bu yazımızda da sizlere Sapanca’da bulunan en lüks kahvaltı mekânlarını, yine Sapanca’da  bulunan yöresel ve köy kahvaltı mekânlarını, Sapanca gölü kenarındaki  açık büfe ve serpme kahvaltı mekânlarını sıralayan bir derleme düzenledik. İsterseniz daha fazla beklemeden, birbirinden güzel bu kahvaltı mekânlarına göz atalım:

1. Maja Kırkpınar Kahvaltı, Sapanca

Maşukiye, Sapanca kahvaltı mekanları ve fiyatları listemizin ilki, Kırkpınar mevkiinde bulunan Maja Kırkpınar, Sapanca Gölü’nün kıyısında değil, direkt gölün üzerinde, sazlıklarla neredeyse iç içe bir kahvaltı keyfi sunuyor. Bölgedeki benzerlerine göre daha şık ve nezih bir ambiyansı olan Maja Kırkpınar, Sapanca kahvaltı mekanları arasında bu anlamda bir adım öne çıkıyor.

2. Beta Home Gölevi

Çiçeği burnunda bir butik otel ve aile işletmesi olan, göl kıyısındaki Beta Home Gölevi konaklama hizmetinin yanı sıra hafta sonu dışarıdan gelen misafirleri için kahvaltı hizmeti de veriyor. Ancak kahvaltı için mutlaka önceden rezervasyon yapmanız şart çünkü tüm malzemeler taze sunulabilmesi için gelecek misafir sayısına göre temin ediliyor. Beta Home Gölevi’ne geldiğinizde sizi bahçede mekanın maskotu Boncuk karışılıyor. Siz göl kıyısında İnstagramlık fotolar çekerken Boncuk da paçanıza yapışıp oyun oynamak için can atıyor.

3. Natürköy, Sapanca

Sapanca kahvaltı mekanları  listemizin üçüncüsü Naturköy Sapanca. Sapanca’da, ağaçların arasında, şırıl şırıl akan bir şelalenin yanı başında, sucuk gibi sucuk, menemen gibi menemen, eritme peynir, gözleme ve ev yapımı reçel çeşitleri eşliğinde huzur içinde bir kahvaltıya ne dersiniz? Otobandan Sapanca Arifiye çıkışından çıktıktan 5 dakika sonra ulaşabileceğiniz Natürköy Sapanca da serpme kahvaltı sınırsız çay da dahil olmak üzere kişi başı 60 Lira.

4. The Garden Sapanca

Sapanca kahvaltı mekanlarından, Kırkpınar’da konumlandırılmış The Garden Sapanca hem yazın hem de kışın, dere başında, güzel bir bahçede zengin bir köy kahvaltısı sunuyor. The Garden Sapanca’da şarküteri çeşitlerine, söğüş tabağı, şişte biberli sucuk, pişi, pancake, patates kızartması, güveçte eritme peynir, acuka, bal-kaymak, Nutella, ev yapımı reçel çeşitleri, menemen ve mini gözleme eşlik ediyor.

5. İstanbuldere Balık Evi

İstanbuldere, kestane ve kayın ağaçlarının arasından akan dere, dere içinden ve kenarından devam eden yürüyüş parkuru, doğa severleri oldukça memnun etmektedir.

İstanbul-Ankara otobanında, yine Sapanca çıkışından çıkıp İstanbuldere Köyü yönünde ilerleyip, köyü geçtikten sonra ulaşabileceğiniz İstanbuldere Alabalık Evi de hem ortam olarak hem de kahvaltı içeriği anlamında oldukça başarılı.  Kestane ve kayın ağaçlarının arasından akan dere, dere içinden ve kenarından devam eden yürüyüş parkuru mevcut. Özellikle devasa şelalesi etrafında bulunan masalarında şırıl şırıl su sesi eşliğinde oturmak inanılmaz haz verici. Kişi başı 50 TL olan serpme kahvaltıya termos çay, peynir, zeytin, kaymak, bal, yumurta, börek, kiremitte eritilmiş peynir, sucuk ve sıcacık köy ekmeği dahil, hepsi anne eli değmiş gibi, hepsi lezzetli…