Muhteşem Lezzetleriyle İstanbul Avrupa Yakası En İyi Balıkçıları

Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemiz adeta balık cenneti olarak da bilinmektedir. Karadeniz, Akdeniz ve Ege’nin meşhur tekne balıkçıları ve balık restoranlarının namı tüm ülkece biliniyor olsa da bazıları için Boğaz manzarası eşliğinde yenen bir balığın lezzeti hiç bir yerde yoktur. Hele bir de denizden yeni çıkmış taze balık, güzel bir salata ile servis edilmişse parmaklarınızı yememeniz için kendinizi zorlamanız gerekir. Balığın bir diğer özelliği de alkol yanında da tercih edilmesi. Bu nedenle hem alkollü balık restoranları hem de alkolsüz balık restoranları bu listede sizlerle buluşacak. İstanbul’un en iyi balık restoranlarını sıralamaya gayret ettiğimiz bu listede fiyat/performans yönünden İstanbul avrupa yakası en iyi balıkçıları sizlerle buluşacak. Özellikle şehrin  kalabalığından ve gürültüsünden kaçıp güzel bir akşam yemeği keyfi yapmak isteyen balık tutkunları için bu listemizin oldukça faydalı olacağını düşünüyoruz. Dilerseniz çok fazla beklemeden birbirinden güzel ve kaliteli balık restoranlarının bulunduğu listemize göz atalım:

Bebek Balıkçısı

Boğaz’da güzel bir vakit geçirmek isteyenlerin tercih ettiği boğaz manzarasıyla ve sunduğu mükemmel lezzetlerle ön plana çıkan Bebek Balıkçısı hijyenik ve kaliteli bir ortam sunuyor. Başta Boğaz balıkları olmak üzere tüm deniz ürünlerini sunan Bebek Balıkçısı yıllardır sevilen mekanlar arasında yer alıyor.

Kaptan Balık

Yeşilköy’ün sevilen balık restoranları arasında yer alan Kaptan Balık sevilen hizmet anlayışı ile yıllardır tercih ediliyor. Mevsimin en taze balıklarını sunan Kaptan Balık farklı iş yemeği, toplantı gibi farklı organizasyonlara da ev sahipliği yapıyor.

Balıkçı Sabahattin

Taze deniz ürünlerini ahşap bir ev ortamında servis eden Balıkçı Sabahattin yılların tecrübesiyle mutfağından çıkan lezzetlere tat katıyor. Balığın yanında sunduğu meze ve tatlılarla da Eminönü’nde sevilen balıkçılardan.

Adem Baba Balık

Dört Karadenizli kardeşten en büyükleri namı diğer “Balıkçı Adem Baba” nın girişimi ile doğan bu mekan diğer üç kardeşin desteğiyle gün geçtikçe büyümekte ve namını tüm İstanbul’a salmaktadır. İstanbul’un en güzel ve boğaz manzaralı semtlerinden olan Arnavutköy’de bulunan mekan en taze balıkları ve yanında en güzel mezeleri balık severler ile buluşturmakta.

Cundalı Yeşilköy

30 yıllık tecrübesi,  profesyonel kadrosu ve üstün kalite anlayışıyla unutulmaz anlara ev sahipliği yapıyor. Sade renkleri, gösterişten uzak bir tasarım tarzı ve birbirinden lezzetli yemekleri ile misafirlerini kucaklıyor. Cundalı’nın mutfağı; deniz ürünlerinden et çeşitlerine, misafirlerine farklı pişirme teknikleriyle hazırlanmış lezzetleri simyacı titizliğiyle sunuyor. Mevsimine göre menüye giren balık çeşitleri, dinlendirilmiş et seçenekleri, fırın yemekleri, şaşırtıcı tatlılarıyla akıllardan çıkmayacak bir deneyim yaşayacaksınız.