İstanbul’un En Şirin Semti Ortaköy Boğaz Manzaralı Restaurantlar

Güzel bir bahar akşamında aile ya da arkadaşlarla birlikte boğaz manzarası eşliğinde güzel ve sakin bir akşam yemeği yemek herkesin zaman zaman hayalini kurduğu bir etkinliktir. Şehrin kalabalığından, iş yoğunluğundan ve günlük hayatın koşturmacasından fazla vakit bulunamasa da ara sıra bir kaçamak yapıp bu hayalini geerçekleştirmek isteyenler için güzel bir liste hazırlamaya karar verdik. İstanbul Boğazı’nın en güzel yeri ola Ortaköy’de Boğaz manzaralı restaurant arayanlar bu yazmıza mutlaka göz atmalı. Ortaköy  sahil restaurantları, ortaköydeki manzaralı kafeler, ortaköy balık restaurantları ve daha birçok mekan bu ve devamındaki yazı dizilerimizde sizlerle buluşmaya devam ediyor. Dilerseniz çok fazla beklemeden Ortaköy Boğaz Manzaralı Restaurantlar listemize hemen göz atalım:

1. Banyan Restaurant

Banyan, dünya lezzetlerinin Asya ve özellikle Thai baharatları ile harmanlanması ile oluşturulan özgün bir mutfak. Bu çok özel lezzetleri dilerseniz yazın adeta kaptan köşkü hissi veren üç tarafı açık Boğaz köprüsü ve Ortaköy cami manzaralı muhteşem terasında, dilerseniz kışın, açık hava şöminesi eşliğinde tadabilirsiniz. Öncesinde ise denize sıfır noktasında bulunan barında, Banyan’ın ödüllü barmeninden sezon meyveleriyle yapılan taze kokteyllerinden içebilir, günün stresinin manzaranın büyüsü içinde kaybolup gitmesini seyredebilirsiniz.

2. The House Cafe Ortaköy

İstanbul’un eşsiz manzaraya sahip semtlerinden olan Ortaköy’de bulunan ve boğaz manzarasına nazır bir mekan olan The House Cafe, 2002 yılından beri Türk ve dünya mutfağının özgün lezzetlerini müşterileriyle buluşturuyor. Teras katta boğaz manzarası eşliğinde sevdiklerinizle yapacağınız bir kahvaltı, öğle ya da akşam yemeğini ömür boyu unutamayacağınız eminiz. Bu nedenle bu mekanı da sizler için Ortaköy boğaz manzaralı restaurantlar listemize ekliyoruz.

3. Feriye Ortaköy

En iyi İstanbul restoranları arasında olma özelliğini yıllardır sürdüren Feriye Restaurant, menüsü, lezzetli yemekleri ve muhteşem manzarasıyla müşterilerinin vazgeçemedikleri mekânlar arasındadır. Aileniz ya da sevdiklerinizle güzel bir akşam geçirmek istiyor ve bunun için mekân arıyorsanız bu mekân tam size göre. Türk ve dünya mutfağını iyi bilen aşçıların pişirdiği birbirinden leziz yemekler, muhteşem İstanbul manzarası ile birleşince ortaya tarifsiz bir deneyim çıkıyor.

4. Anjelique – Ortaköy

Ortaköy’de 3 katlı bir yalıda bulunan Anjelique’te, her katta farklı tarzda müzik çalarken, dünyaca ünlü DJ’lerin performanslarıyla partiler sabaha kadar devam ediyor. Eğlence ve lezzetin bir arada bulunduğu mekan İstanbul’daki lüks restoranlar arasındadır.

5. Park Fora Ortaköy

İstanbul’un Boğaz ile kucaklaştığı semtlerinden biri olan Kuruçeşme De yer alan Park Fora 1996 yılından bu yana deniz ürünleri ve balık restaurant olarak hizmet vermektedir. Balığın İstanbul ‘daki adı Park Fora,  deniz ürünlerini ve her çeşit balığı  mevsiminde balık  mostrasında buluşturuyor. Sürpriz lezzetlerin ve yeniliklerin eksik olmadığı menüsünde Ege otlarıyla hazırlanmış salatalardan, deniz ürünleriyle hazırlanan salatalara, balığın ve deniz ürünlerinin oluşturduğu sıcak soğuk mezelerle zengin başlangıçlar sunuyor. Ana yemeklerde ise mevsim balıkları  birbirinden farklı şekilde yorumlanıyor.