İstanbul’un Sakin Tarafı Anadolu Yakasından 5 İftar Mekanı

Ramazan ayı 11 ayın sultanı olarak bilinmesiyle birlikte birbirinden leziz ve mükellef iftar ve sahur sofralarıyla da zihnimizde yer edinmektedir. İstanbul’un yoğunluğunda pek bir araya gelemeyen aile bireyleri bile iyi bir iftar mekânında, güzel bir iftar yemeğinde bir araya gelebilmektedir. Dahası iş arkadaşları ve dostlar en güzel iftar yemeklerinde unutamayacakları bir ramazan gecesi yaşayabilirler. İstanbul Anadolu Yakası iftar mekânları ayrıca şehrin kalabalığından uzak olmasıyla da Avrupa yakası iftar mekânlarından bir adım öne çıkmaktadır. Anadolu yakası iftar fırsatlarının da yer aldığı Anadolu Yakası En İyi iftar mekânları listemizi sizleri daha fazla bekletmeden beğenilerinize sunuyoruz:

1. Kız Kulesi Restaurant

Kız Kulesi Restaurant bulunduğu konum itibari ile her zaman gözde bir restoran. Efsaneleri yüzyıllar boyu süre gelmiş Kız Kulesi’nin güzelliğini şimdi ise iftar sofraları taçlandırıyor. Ramazan ayına özel iftar menüsü bulunan restoranda iftariyelik tabaklar göz dolduruyor. Lebeniye çorbası ile başlayan ziyafet cevizli saray böreği, pastırma, beğendili börek ve ıspanaklı hassa böreği seçimleri ile devam ediyor. Ana yemekte misafirlerine kuzu tandır, kırma tandır ve İskilip dolması olmak üzere üç farklı alternatif sunan restoran mis gibi boğaz havası ve enfes lezzetleri ile yine çok konuşulacak. Kız Kulesi Restaurant iftar menü fiyatı kişi başı 200-300 TL arasında ve limitsiz içecek ile servis ediliyor.

2. Dilruba Restaurant

Dilruba Restaurant Üsküdar’ın kalbinde muhteşem manzarası ile büyüleyen bir restoran. Ayrıca diğer Anadolu Yakası iftar mekanlarının aksine her güne farklı iftar menüsü koyarak gönülleri fethetmişler. Salı’dan pazar gününe kadar her gün farklı çorba, farklı ana yemek, farklı iftariyelikler ve farklı zeytinyağlılar ile karşılaşıyorsunuz.

Ana yemek her gün tavuk ve kırmızı et olmak üzere 2 çeşit olarak sunuluyor. Kırmızı et menülerinde püreli biftek, keşkekli dana kaburga, beğendili kebap, macar gulaş ve kuzu incik yer alıyor. Ayrıca açık büfe olarak servis edilen meyve tatlı sunumları mevcut. Hangi gün hangi yemek veriliyor detaylı bilgiye web sitelerinden ulaşabilirsiniz.

Pazartesi günleri iftarda kapalı olan Dilruba Restaurant iftar menüsü fiyatı kişi başı 100-160 TL arasında. Salı günleri ise sahurda kapalı olan restoranda 50-90 TL arasında açık büfe kahvaltı servis ediliyor.

3. Şazeli Kısıklı Cafe & Restaurant

Şazeli Kısıklı bizim en çok beğendiğimiz et restoranlarından biridir. Eti sanata dönüştüren mekanda Ramazan ayı iftar akşamları hem lezzetli hemde oldukça keyifli. Kişi başı 60-100 TL arasında bir fiyata sahip Şazeli Kısıklı iftar menüsü misafirlerine çok geniş ve lezzetli bir akşam vaad ediyor. Şazeli Florya sizi nasıl deniziyle karşılıyorsa, Şazeli Kısıklı’da Çamlıca tepesinin mis gibi manevi atmosferi ve huzur dolu iftar sofraları ile karşılıyor.

4. Develi Restaurant

Develi Restaurant Anadolu Yakası iftar mekanları arasında yine sizi asla mahcup etmeyecek bir restoran. Yılların tecrübesi ve Develi kalitesi ile şık bir atmosferde dolgun bir iftariye tabağı ile karşılanacaksınız. Ardından ana yemekte kuzu şiş, tandır, firik pilavına Adana kebap veya tavuk şiş tercihlerinizden biri eşlik edecek. Lezzet konusunda bir duayen olan mekanı özellikle çocuklu ailelere tavsiye ediyoruz. Siz iftar keyfini sürerken çocuklarınız oyun ablaları eşliğinde özel oyun odalarında kendi eğlencesine bakıyor olacak. Limitsiz içecek bulunan Develi Restaurant iftar menüsü kişi başı fiyatı ise 120-160 TL arasında. Kapanışta yeriniz kalırsa ekmek kadayıfı, baklava ve güllaç gibi tatlılar ile sınırsız çay ziyafeti ise cabası.

5. Fevzi Hoca İstanbul

1973 yılında Trabzon’da başlayan lezzet serüveni, Ankara ve İstanbul’da püfür püfür esen oksijen deposu nezih mekanlarda devam ediyor. Fevzi Hoca İstanbul Türkiye‘nin en büyük ahşap restoranıdır. İstanbul’un en iyi yöresel kahvaltısı ile bildiğimiz mekan aslında tamamına yakını Trabzon’dan günlük olarak getirilen lezzetli balıkları ile ünlü.

Fevzi Hoca’da aynı zamanda Akçaabat köftesi ve piyazı parmak yedirten kendine has lezzetiyle Akçaabatlı usta tarafından yapılıyor. Karadeniz’in yöresel yemeklerinden kuymağın yapımında kullanılan tereyağ ve peynir Akçaabat’tan, yöresel tatlılardan Laz böreği ve burmalı Trabzon’dan günlük olarak getiriliyor.