İstanbul’un En İyi Kahve Mekanları

Türk kültürünün vazgeçilmezleri arasında bulunur kahve. Bazıları sabah uyanır uyanmaz, bazıları ise yemeğin üzerine keyif kahvesi olarak tüketmeyi tercih etmektedir. Özellikle Türk lokumu ile servis edilen Türk kahvesi, Türk kültürünün vazgeçilmezleri arasındadır. Ayrıca özellikle son zamanlarda meşhur olmaya başlayan üçüncü dalgası ile kahve bambaşka bir şekil almıştır. Gençlerin yoğun olarak ilgi gösterdikleri üçüncü nesil kahve dükkanları İstanbul’un dört bir yanında açılmaya başlamış ve halen açılmaya devam etmektedir. Bu yazımızda sizler için İstanbul en iyi kahve mekanlarını içeren bir tavsiye listesi hazırlamaya karar verdik. Sizleri daha fazla bekletmeden listemize göz atalım:

Kronotrop

Kronotrop, Beyoğlu’nun bir yan sokağında, küçük bir kahve dükkanı olarak başladı. Kısa sürede kahve tutkunların vazgeçilmez uğrak noktası haline geldi. Bulunabilecek en iyi kahve çekirdeklerini doğrudan üreticiden alıp, en ileri kavurma tekniklerini kullanarak kahve meraklılarına heyecanlı bir tecrübe yaşatmak üzere kollarını sıvayan Kronotrop, Cihangir, Maslak Orjin, Allianz Tower, Atatürk Havalimanı dış hatlarda açtığı keyifli mekanlar ve Maslak Oto Sanayi içindeki Kavurma Tesisi, Ar-Ge ve Eğitim Merkezi ile atılımlarını hızla geliştiriyor.

Şairler Kahvesi

Şairler Kahvesi, İstanbul Beşiktaş’ın en sakin mahallelerinden biri olan Vişnezade Mahallesi’nde, Şairler Parkı’nın tam karşısında bulunmaktadır. Sakin ve huzurlu bir ortam sunan Şairler Kahvesi, kahvenin yanı sıra muhteşem yemekleriyle de müşterileri tarafından beğenilmektedir. Sade ve şık bir dekora sahip olan Şairler Kahvesi, Beşiktaş’ın en güzel kahve dükkanlarından biridir.

Ministry of Coffee (Moc)

İstanbul Nişantaşı’nda bulunan MOC, Kolombiya, Kosta Rika, Meksika, Peru, Panama ve Kenya gibi bölgelerden tam 12 çeşit kahve çekirdeğiyle hazırlıyor enfes kahvelerini. Klasik kahvelerden farklı olan ve muazzam bir tadı olan Cold Brew, 24 saatte damıtılarak hazırlanıyor ve buzla servis ediliyor. Denemediyseniz mutlaka denemelisiniz.

Brew Coffee Works

İstanbul’un gündüz nüfusunun en fazla olduğu yerlerden olan Eminönü’nün ara sokaklarından birinde bulunan Brew Coffee, kahveleri ve tatlılarıyla müşterilerine güzel dakikalar yaşatmaktadır. İnsanın ruhunu dinlendiren fon müzikleri ve muhteşem ev ortamıyla keyfinize keyif katacağından emin olabilirsiniz.

Mahalo Coffee Shop

İstanbul’da en iyi kahve nerede içilir sorusunu cevaplayan mekanlardan birisi de burasıdır. Yüksek tavanlı, dekorasyonu huzurlu ve renkli, kitaplığında sanat ve kahve kitapları bulunan mekân İstanbul kalabalığından sıyrılıp kahve içebileceğiniz bu mekanın tatlıları her daim taze ve ev yapımıdır. Ayrıca çok samimi ve ilgili çalışanlara sahip bir mekandır.